DNS hosting met de DNS editor

dns editor

DNS hosting is een van de services die bHosted.nl aanbiedt. Met behulp van de webbased DNS editor kunnen DNS records ingesteld worden. Voor ieder domein dat bij bHosted.nl is geregistreerd en welke gebruik maakt van de bHosted.nl DNS servers, kan met behulp van de webbased DNS editor de DNS records worden gewijzigd. Dus ook als het domein alleen maar geparkeerd is bij bHosted.

Deze wijziging worden automatisch gecontroleerd en indien goedgekeurd direct doorgevoerd in de DNS servers. De wijziging is dus direct van kracht, zonder tussenkomst van de helpdesk.

Door middel van de bHosted.nl webservices is het ook mogelijk om door middel HTTP requests DNS instellingen door te voeren. Door deze zogenaamde DNS API worden snelle en bulk updates mogelijk, zonder eerst in te hoeven loggen op het controle paneel.

Hieronder een aantal voorbeeld schermen van de webbased DNS editor van bHosted.nl, waarmee DNS instellen heel eenvoudig mogelijk is. De DNS editor ondersteund de volgende typen DNS records: SOA, NS, A, AAAA, CNAME, SRV, NAPTR, TXT, MX, TLSA en CAA

Overzicht van alle DNS records

De webbased DNS editor opent met een overzicht van alle DNS records van het betreffende domein. Vanuit dit scherm kunnen records aangepast, verwijderd en toegevoegd worden.

Overzicht scherm van de DNS editor


Wijzig in 1 keer alle IP adressen

Het is mogelijk om in 1 keer alle IP adressen te wijzigen naar een ander IP adres.

Bulk wijziging IP adressen


Wijzigen van een A record

Het scherm waarop een A record gewijzigd kan worden. Direct na het bevestigen wordt de wijziging doorgevoerd in de bHosted.nl DNS servers.

Wijzig A record met de DNS editor

De bHosted contactgegevens
CONTACT
> e-Mail: info@bhosted.com
> Facebook: bHosted.nl
> Twitter: @bhostednl
> Telegram: bHosted.nl