dataverkeer

Dataverkeer

Met dataverkeer wordt bedoeld de hoeveelheid gegevens die uitgewisseld worden tussen de server en bijvoorbeeld een bezoeker van uw website. Om uw website te tonen op het scherm van de bezoeker moet de computer van de bezoeker eerst een verzoek sturen naar onze server, en vervolgens stuurt onze server de benodigde bestanden terug naar de computer van de bezoeker.

Het dataverkeer voor het ontvangen en verzenden van mail wordt niet meegerekend in het dataverkeer.

Datalimiet

Ieder hostingpakket bij bHosted.nl heeft een datalimiet, oftewel de hoeveelheid dataverkeer per maand heeft een maximum. Dit maximum is afhankelijk van het gekozen hostingpakket. Indien de datalimiet overschreden wordt, dan wordt aan het eind van de maand gecontroleerd hoeveel deze overschreiding is en wordt hier een factuur voor gestuurd.

Om te voorkomen dat deze overschreiding onverwacht is, wordt op de 10e en 20e van de maand een voorspelling gedaan of het dataverkeer voor de hele maand over de datalimiet heen gaat. Indien dat het geval is, dan zal er een mail toegestuurd worden met een indicatie van de verwachte totale hoeveelheid dataverkeer. Het is vervolgens aan u om te beslissing of de hoeveelheid acceptabel is of dat u maatregelen neemt om de overschreiding te beperken.

Dataverkeer vooraf inkopen

Als uw website veel bezoekers trekt, dan kan het zijn dat uw website juist meer dan voldoende webruimte heeft, maar niet genoeg heeft aan het maandelijkse dataverkeer. Ook het dataverkeer kan los bijgekocht worden. Dit kan iedere maand gedaan worden en geldt dan al voor de lopende maand.

Kosten voor extra dataverkeer:

  • 1GB per maand, betaald per jaar: € 4,80
  • 25GB per maand, betaald per maand: € 9,75
  • 50GB per maand, betaald per maand: € 18,50
  • 100GB per maand, betaald per maand: € 35,00

Dataverkeer achteraf

Indien aan het eind van de maand blijkt dat de limiet is overschreden, dan wordt het te veel aan verbruikt dataverkeer in rekening gebracht. Dit gaat tegen een iets hoger tarief dan wanneer het vooraf ingekocht zou zijn. De hoeveelheid wordt wel per MB in rekening gebracht. Dus voor een teveel van 1.5GB wordt € 0,90 in rekening gebracht.

  • 1GB per maand, achteraf, betaald per maand: € 0,60
De bHosted contactgegevens
CONTACT
> e-Mail: info@bhosted.com
> Facebook: bHosted.nl
> Twitter: @bhostednl
> Telegram: bHosted.nl