Welke factoren dragen bij aan een succesvolle website?

Niemand weet hoe je 100% de perfecte website moet bouwen, maar je hebt weldegelijk factoren die in combinatie met elkaar kunnen zorgen voor een hele goede website. Gebruik je de factoren in de verkeerde combinatie, dan zullen de resultaten alles behalve succesvol zijn.

Belangrijkste factoren die je in de gaten moet houden bij het opzetten van een website:
– Eerste indruk
– Design
– Gebruikersvriendelijkheid
– Content moet van goede kwaliteit zijn

Het is een algemeen gegeven dat wanneer je een mooi design hebt in combinatie met kwalitatief goede inhoud, je een website in handen hebt die het goed zal doen in de zoekresultaten.

De belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen voordat je überhaupt begint aan het bouwen van een website zijn:
– Welk onderwerp / onderwerpen behandelt je website?
– Wat wil je bereiken met je website? (doel)
– Wie wil je bereiken met je website? (doelgroep)

Na het beantwoorden van deze vragen kun je gaan bedenken hoe je met design en content zo goed mogelijk je bezoekers kunt bedienen.

Twee factoren die belangrijk zijn bij het toevoegen van content:
– Zorg voor actuele content
– Zorg voor content die te maken heeft met het onderwerp van je website

Kies een design dat past bij het onderwerp van je website. Voorbeeld: Het heeft geen enkele zin een computerdesign te kiezen als je tafels verkoopt. Kleurkeuze is belangrijk. Kies voor kleuren die bij elkaar passen en kies voor een kleurencombinatie die rustig oogt. Zorg voor een niet te complex design en ook niet te complexe (drukke) kleuren. Zorg voor een design dat helemaal past bij jouw bedrijf / onderwerp.

Een makkelijk navigatiesysteem is wel zo gebruiksvriendelijk. Bezoekers van je website moeten makkelijk rond kunnen navigeren over je website. Wanneer je hier geen rekening mee houdt raken bezoekers gefrustreerd, vertrekken ze snel weer en komen niet meer terug. Zorg ervoor dat ze zo min mogelijk moeten gaan zoeken. De algemene regel is dat iedere pagina van de website in twee kliks of minder bereikbaar moet zijn. Een pagina met specifieke inhoud mag niet meer dan 4 kliks kosten.

Zorg voor een goede fundering van je website, dat wil zeggen dat het juist gescript moet zijn en juist moet functioneren. Vind je het te moeilijk om zelf een CMS te maken, laat deze dan door een programmeur of webdesigner maken. Heb je daar het geld niet voor kies dan voor een kant-en-klaar CMS systeem zoals WordPress of Joomla.

Bekijk hier de installatiehandleiding voor WordPress
Bekijk hier de installatiehandleiding voor Joomla

Het is belangrijk dat je website er in diverse browsers op mobiele devices goed uitziet. Browsers kunnen soms om verschillende CSS-stylesheets vragen. Je doet er dan verstandig aan om in je script in (laten) te programmeren dat je website de browser herkent en op basis daarvan een CSS-stylesheet kiest of zelfs een mobiele versie van je website laat zien, bijvoorbeeld voor een mobiele telefoon. Op deze manier kun je voorkomen dat je potentiële klanten misloopt.

Websites moeten snel te benaderen zijn, dat vraagt om stabiele en snelle webhosting, bij bHosted kun je dat vinden, we bieden diverse webhostingpakketten, VPS en Colocatie aan. Snelle webhosting is essentieel omdat dit zelfs de ranking van je website in zoekmachines als Google kan beïnvloeden.


2 Reacties op Welke factoren dragen bij aan een succesvolle website?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*