Nieuwe Google algoritme update: De EMD update

Eindelijk wordt er een einde gemaakt aan websites met domeinen die een exacte match maken met bepaalde zoekwoorden en een lage kwaliteit content aanbieden. EMD staat voor Exact Match Domains.

Een voorbeeld van een EMD domein is:
Stel je wilt hoog scoren op het woord huurwoningen rotterdam. Dan kon je voorheen het domein huurwoningenrotterdam.nl registreren waarna je een grote kans had dat jouw domein hoog scoorde in de organische zoekresultaten van Google. Steeds meer mensen kwamen hier achter en dit is letterlijk uitgemolken en misbruikt door voornamelijk adverteerders. Websites met een Exact Match Domain werden volgepropt met advertenties en affiliatelinks, geen kwaliteit dus. Hier wil Google nu een einde aan maken met de EMD update.

Wat gaat de EMD update doen?
Exact Match Domains met een lage kwaliteit zullen hun hoge positie in Google (gaan) verliezen. Websites met een EMD domein en een lage kwaliteit worden dus aangepakt. Mocht een website geraakt worden door de update, dan hoeft het niet zo te zijn dat deze helemaal niet meer hoog kan scoren, om de zoveel tijd bekijkt het EMD algoritme van Google de kwaliteit van de website en kan de positie in de zoekresultaten wijzigen.

Wat moet ik doen als ik een EMD domein heb?
Het hebben van een EMD domein is niet erg, mits de content op je website van hoge kwaliteit is, dus:
– Zorg voor een website met waardevolle inhoud
– Op tijd nieuwe content is belangrijk
– Hou goed je linkbuilding in de gaten (ook weer hoge kwaliteit, zowel inbound als outbound)
– Maak gebruik van sociale media met bijvoorbeeld sharing buttons

Is de EMD update al voelbaar in Nederland?
We hebben een aantal zoekwoorden getest om te kijken of de EMD-update als zichtbaar is in Nederland.
ipad mini -> Nee
samsung galaxy tab -> Nee
samsung galaxy s3 -> Nee
Samsung Ativ S -> Nee
Samsung Galaxy Note -> Nee

Vooral het merk Samsung wordt in Nederland bedolven onder de EMD’s met lage kwaliteit. Het zijn voornamelijk websites met veel advertenties en affiliatelinks. Wanneer de EMD update ook in Nederland dit soort websites gaat aanpakken is niet exact duidelijk, hopelijk snel, dat zou de kwaliteit ten goede komen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*