Werkmoraal zakt in bij Facebook

Het werkmoraal bij Facebook zit in een dip. Medewerkers van Facebook werden binnengehaald met een mooi aandelenpakket. Na de beursintroductie is dit mooie er snel afgegaan.

Om de werving van talent extra snel te laten verlopen (er was een flinke schaarste aan talent) kregen nieuwe medewerkers een aandelenpakket als bonus. Maar het aandeel van Facebook is na de beursintroductie flink gedaald, medewerkers zitten nu met een aandelenpakket dat veel minder waard is. Door deze waardedaling is het werkmoraal bij Facebook flink gedaald.

Facebook zit nu met een probleem, het talent dat ze heeft aangetrokken weet ze nu maar moeilijk vast te houden. Medewerkers hoopten een leuk centje aan de aandelen over te kunnen houden. Veel medewerkers willen namelijk hun aandelen van de hand doen na de restrictieperiode (dit is de periode waarin de aandelen niet verkocht mogen worden). Deze restrictieperiode verloopt aan het eind van deze maand.

De laatste tijd houdt Marc Zuckerberg samen met zijn managementteam bijeenkomsten om het werkmoraal een oppepper te geven. Deze bijeenkomsten hebben als belangrijkste reden de bezorgdheid over de slechte aandelenkoers de kop in te drukken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*