Welke impact heeft Google Chrome update 68 op jouw website bezoekers?

Google is druk bezig om de puntjes op de i te zetten voor de nieuwste update van hun browser: Chrome update 68. In deze versie zit een wijziging die misschien impact kan hebben op je website. Met deze update zal de browser namelijk in de adres balk duidelijk aangeven of de bezochte website beveiligd is of niet.

In de afbeelding worden de huidige (bovenste) wijze getoond. In de update van deze maand (Chrome update 68) wordt er dus duidelijk voor de URL in de adres balk vermeld dat de bezochte website niet beveiligd is met een SSL certificaat door de tekst “Not secure”.

Zeker voor webshops, maar ook voor websites waar bezoekers persoonlijke gegevens moeten achterlaten, wordt het dus weer belangrijker om een SSL certificaat op je website te (laten) installeren. Dit was ook al een vereiste van de vorige maand in werking getreden AVG, maar mocht iemand die niet serieus genomen hebben, dan zal dit weer een reden zijn om een SSL certificaat te activeren op je website. Een ander voordeel van een SSL certificaat op je website is dat dit een van de vele factoren is die bepalend is voor de ranking van je website in de Google zoekmachine.

Ben je klant bij bHosted, dan heb je een aantal keuzes. De eerste keuze is een gratis Let’s Encrypt certificaat. Dit kan je zelf installeren en leveren wij verder geen uitgebreide support op. Een andere mogelijkheid is een van de vele betaalde certificaten. SSL certificaten bestel je eenvoudig en snel via de bHosted.nl website. Deze SSL certificaten worden uiteraard wel voorzien van support. Je kan de bHosted helpdesk altijd vragen stellen.

Bron: Google Security Blog


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*