Tips voor het ontwikkelen van een WordPress site die mobiel toegankelijk is

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon of tablet om informatie op te zoeken op het internet, de websites van bedrijven te bekijken, blogs te lezen en producten en diensten aan te schaffen. Heb je een website of een webwinkel, dan is het belangrijk om met de tijd mee te gaan en een website te ontwikkelen die ook goed werkt op mobiele devices. Op deze manier kun je jouw klanten niet alleen optimaal bedienen, maar maak je mogelijk ook meer omzet.

Heb jij een WordPress website die op dit moment nog niet goed weergegeven wordt op mobiele devices en wil je weten hoe je dit kunt veranderen? Lees dan meer over het mobiel vriendelijk maken van jouw WordPress website in dit artikel. In dit artikel laten wij je kennis maken met twee manieren om jouw website mobiel te maken, zodat je zelf kunt kiezen welke methode jij toe wil passen voor jouw online visitekaartje.

Methode 1: gebruik een plugin

Er zijn verschillende plugins ontwikkeld om een bestaande WordPress website eenvoudig mobiel vriendelijk te maken. Eén van de plugins die je kunt downloaden om jouw website goed leesbaar te maken op kleinere apparaten, is de WPtouch Mobile Plugin. Het enige wat je hoeft te doen om jouw website mobiel vriendelijk te maken met deze betrouwbare en veilige plugin, is het downloaden en het installeren van de plugin. Heb je dit gedaan, dan gaat de plugin aan het werk om jouw website mobiel vriendelijk te maken.

Direct na het installeren van de WPtouch Mobile Plugin, werkt de plugin eigenlijk al. Bezoek je jouw website nu op je mobiele telefoon of op je tablet, dan zie je dat er automatisch een mobiele versie van jouw website ingeladen wordt. Ben je niet helemaal tevreden over het resultaat, dan kun je diverse instellingen van de plugin aanpassen. Op deze manier kun je de plugin helemaal naar wens instellen, zodat jouw website echt op de perfecte manier getoond wordt op mobiele devices.

Methode 2: download een thema met een responsive design

Een responsive design is een webdesign dat zich automatisch aanpast op basis van het apparaat waar een website op ingeladen wordt. Wordt een website geladen op de computer, dan wordt er automatisch een design gebruikt dat voor de computer gemaakt is. Komt er een bezoeker op jouw website via een smartphone of tablet, dan wordt het formaat van het design aangepast en krijgt deze bezoeker de perfecte website voor een kleiner beeldscherm te zien.

Tot enkele jaren geleden waren er slechts enkele thema’s met een responsive design verkrijgbaar voor WordPress websites, maar tegenwoordig zijn bijna alle webdesigns van WordPress voor honderd procent responsive. Ben je toch al niet zo tevreden over jouw huidige webdesign of is jouw website toe aan een nieuwe look, dan kun je er ook voor kiezen om een compleet nieuw thema met responsive design te downloaden en te installeren. Dit kost wat meer tijd dan methode 1, maar dan krijg je er wel een compleet nieuwe website voor terug.

Bij de algemene informatie over een thema, staat altijd vermeld of het om een responsive design gaat. Staat er niets als ‘responsive’, ‘responsive design’ of ‘for smartphones and tablets’, dan gaat het waarschijnlijk om een standaard webdesign. Om te voorkomen dat je een thema installeert dat toch niet responsive blijkt te zijn, kun je beter een thema downloaden waarvan je zeker weet dat het mobiel vriendelijk is.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*