Upgrade naar Windows 10

Microsoft wil zoveel mogelijk computers met Windows bijwerken naar Windows 10. De softwarefabrikant wordt daar steeds agressiever in. Vanaf komende maandag is Windows 10 daarom een ‘aanbevolen update’, waardoor de nieuwste versie van het besturingssysteem automatisch wordt gedownload. 

Tot nu toe heeft 1 op de 10 gebruikers Windows 10 geïnstalleerd. Het nieuwe besturingssysteem heeft een marktaandeel van ongeveer 12 procent. Daarmee is Windows 10 nu al populairder dan voorganger 8.1, maar meer dan de helft van alle Windows-computers werkt nog met Windows 7. 

Beter samenwerken

Windows 10 moet beter aansluiten bij de andere producten van Microsoft, zoals tablets, smartphones en de spelcomputer Xbox. Door iedere computer bij te werken naar Windows 10 hoopt Microsoft dat gebruikers ook die andere producten gaan gebruiken. 

Gebruikers kunnen nu nog zelf kiezen of ze het nieuwe besturingssysteem willen downloaden en installeren. Bijna alle computers met Windows 7 of Windows 8.1 hebben rechts onderin een klein blauw icoontje en krijgen zo nu en dan een melding. Door op het icoontje te klikken werd de nieuwste versie van Windows gedownload en daarna geïnstalleerd. 

Terugdraaien

Met de aanbevolen update is er dus een hobbel minder voor gebruikers om het nieuwe besturingssysteem te installeren. Toch is dat niet altijd verstandig. Windows 10 is niet per se geschikt voor alle computers. Sommige computerfabrikanten raden hun klanten daarom aan om te wachten met de update, of om er compleet vanaf te zien. Mocht het nieuwe besturingssysteem niet werken, dan kun je de installatie binnen 31 dagen nog terugdraaien. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*