Verzonden e-mails laten verdwijnen

Vrijwel iedereen heeft weleens een e-mail verstuurd waarvan je je achteraf kan afvragen of dat wel verstandig is geweest. Eenmaal verstuurd was terugdraaien niet meer mogelijk. Met de nieuwe dienst Dmail komt daar verandering in. Zelfs berichten die de ontvanger al heeft gelezen, kun je laten verwijderen.

Dmail werkt in combinatie met Chrome en Gmail. De zender moet hiervoor de speciale Dmail Chrome-extensie installeren. De ontvanger niet. Eenmaal geïnstalleerd krijgt de gebruiker bij het opstellen van elk nieuw Gmail-bericht de mogelijkheid de Dmail-optie aan en uit te zetten.

Bericht intrekken

Gebruikers die Dmail aanzetten kunnen voor het verzenden aangeven binnen welke periode, een uur, een dag of een week, het bericht vernietigd dient te worden. Maar ook wanneer ze de optie ‘nooit’ aanvinken, kunnen ze hier later op terugkomen. In het lijstje van verzonden berichten verschijnt bij elk met Dmail verzonden bericht de button ‘Revoke Email’. Wanneer de verzender hierop klikt, wordt de ontvangers de toegang tot het bericht ontzegd, zelfs als deze het al eerder had geopend.

Ontvangers die Dmail niet hebben geïnstalleerd, krijgen de boodschap niet in beeld in hun inbox. Ze ontvangen een e-mail waarin staat dat ze een bericht hebben ontvangen via Dmail en dat ze het bericht kunnen lezen door op de bijgevoegde link te klikken. Ontvangers die de extensie wel hebben geïnstalleerd kunnen het bericht gewoon in hun Gmail lezen. Dat wil zeggen zolang de verzender de toegang tot het bericht niet intrekt. Als dat gebeurt, verschijnt de boodschap in beeld dat het bericht niet beschikbaar is.

iOS app

Dmail is ontwikkeld door het team achter de sociale favorietendienst Delicious. Op dit moment werkt de dienst alleen in combinatie met Gmail, maar het is de bedoeling dat andere platformen volgen. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een iOS app van Dmail waarmee gebruikers Dmails kunnen opstellen en lezen vanaf hun iPhone. Naar verwachting verschijnt de app in augustus. Daarna volgt een Android versie.

Voorlopig is Dmail gratis, maar de ontwikkelaars verwachten dat in de toekomst bedrijven en zogenaamde power users voor de dienst moeten gaan betalen. Ook wordt gewerkt aan extra features, zoals de mogelijkheid om te voorkomen dat gebruikers een Dmail-bericht doorsturen.

Gmail biedt ook zelf een optie waarbij het verzenden van e-mail ongedaan gemaakt kan worden. De bedenktijd is hier echter gelimiteerd tot maximaal 30 seconden. Het bericht staat in die tijd op een server van Google. Na 30 seconden wordt het pas echt verstuurd en is er geen mogelijkheid meer dit teniet te doen.

 

Bron: telegraaf.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*