Groot lek in Flash ontdekt

 Mensen kunnen het programma Flash op hun computer voorlopig beter uitschakelen. Er is een groot lek aan het licht gekomen. Daarvoor waarschuwen Adobe, dat Flash heeft ontwikkeld, en computerbeveiliger Symantec. Flash wordt vooral gebruikt om spelletjes te spelen en filmpjes te bekijken.

 Het lek kwam aan het licht na een cyberaanval vorige week op een omstreden Italiaans bedrijf, Hacking Team. Dat helpt inlichtingendiensten met internetspionage. De aanvallers brachten interne e-mails, codes, klantenlijsten en andere gegevens naar buiten. Toen onderzoekers de informatie bestudeerden, zagen ze het gat in Flash.

Dankzij het gat in de beveiliging kunnen kwaadwillenden een computer laten vastlopen. Vervolgens kunnen ze de controle helemaal overnemen. Het risico bestaat dat hackers massaal gebruik maken van het lek voordat de makers van Flash het gat weten te dichten, aldus Symantec.

Flash wordt tegenwoordig een stuk minder gebruikt dan voorheen, wat voornamelijk te danken is aan het feit dat de iPhone en iPad de applicatie niet ondersteunen. Desalniettemin zijn er nog een hoop sites die het gebruiken, vooral voor het spelen van online spelletjes.

Naast uitschakelen kan Flash ook zo ingesteld worden dat applicaties op sites alleen ingeladen worden als de gebruiker er eerst een keer op klikt.

 

Bron: telegraaf.nl


1 Reactie op Groot lek in Flash ontdekt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*