Verwarring over `gratis` Windows 10

Wie nu straks wel en wie niet een gratis versie van Windows 10 krijgt, is nogal onduidelijk. Ontwikkelaar Microsoft liet afgelopen weekend weten dat iedereen die nu de testversie gebruikt, straks gratis kan overstappen. Maar daar is het bedrijf weer op teruggekomen.windows_10_0

Hoewel Windows 10 pas op 29 juli officieel uitkomt, kunnen geïnteresseerden al een vroege versie gebruiken om de software uit te testen. Deze variant is gratis, al werd wel verwacht dat mensen die hem gebruiken, straks gewoon moeten betalen als hij wordt geüpgraded naar de reguliere versie, tenzij deze mensen al vanaf Windows 7 of Windows 8.1 hebben opgewaardeerd. Voor deze gebruikers zal de update namelijk überhaupt gratis zijn.

Microsoft maakte dit weekend bekend dat testers straks kunnen updaten naar een legitieme versie van Windows 10, ongeacht of ze al in aanmerking komen voor deze upgrade. Echter, de pagina waarop dit werd aangekondigd is op zondag weer aangepast waardoor nu onduidelijk is of dit aanbod nog geldt. Het vermoeden is nu dat gebruikers die straks vanaf een testversie van Windows 10 upgraden, de software voor persoonlijk gebruik kunnen blijven gebruiken en ook alle bijbehorende updates krijgen.

Het is niet de eerste keer dat er verwarring ontstaat over wie nou straks een gratis update krijgen. Eerder deed Microsoft geloven dat ook mensen die een illegaal gedownloade versie van Windows 7 of Windows 8.1 draaien straks ook gratis Windows 10 kunnen installeren, maar ook toen bleek dat niet helemaal te kloppen. Deze gebruikers kunnen wel hun systeem updaten, maar draaien in de ogen van Microsoft straks nog wel een ‘illegale’ versie.

Bron: Telegraaf.nl


1 Reactie op Verwarring over `gratis` Windows 10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*