Safer Internet Day 2015

webhostingEr is een goed initiatief wereldwijd gestart waarin meer dan honderd landen aandacht vragen voor een betere online omgeving voor jongeren. Deze dag heet ‘Safer Internet Day 2015’ en is gericht op veilig internetten.

Er komt dagelijks enorm veel nieuwe content op het internet via websites en streaming diensten zoals Youtube. Het is jou zeker ook al een keer overkomen dat je op een filmpje of foto ziet die je eigenlijk liever niet had willen zien. Een beeld kan een enorme impact hebben op jou als volwassene, maar voor een kind kan dat verregaande gevolgen hebben.

Met Safer Internet Day vragen vele activiteiten aandacht voor een betere online omgeving. ECP| Platform voor de Informatiesamenleving organiseert in Nederland de Safer Internet Day onder de vlag van Veiliginternetten.nl. Met activiteiten voor jongeren, ouders/opvoeders, en professionals wil ECP samen met diverse partners bijdragen aan het creëren van een betere online omgeving voor kinderen en jongeren.

Het thema van de Safer Internet Day is ‘Let’s create a better internet together’ en sluit aan bij de gedachte dat we allemaal een verantwoordelijkheid hebben in het verbeteren van onze online omgeving en speciaal die van kinderen. “Het gaat bovendien allang niet meer alleen om online veiligheid, de verantwoordelijkheid gaat veel verder. Het gaat bijvoorbeeld ook om het bieden van kwalitatief goede content, het met respect en open met elkaar omgaan online en het hebben van de juiste digitale vaardigheden om dit te doen en om bij te dragen aan die betere online omgeving,” zegt Marjolijn Bonthuis van ECP. Uit een studie van het Joint Research Centre van de Europese Commissie blijkt bijvoorbeeld dat kinderen maar tot op zekere hoogte ‘digital’ natives’ zijn en zich dus zelf lang niet altijd kunnen redden online.

Een beter milieu begint bij jezelf en dat geldt ook eigenlijk voor alles wat je op het internet zet natuurlijk!

Bron: Nu.nl


1 Reactie op Safer Internet Day 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*