Opent Facebook de aanval op Linkedin?

webhostingMarck Zuckerberg zit niet stil met zijn kindje ‘Facebook’ en het lijkt erop dat hij nu ook het zakelijk Linkedin platform aan gaat vallen.  Facebook heeft woensdag voor het eerst een versie van het sociale netwerk voor bedrijven getoond.

 Over het bestaan van ‘Facebook at Work’ gingen al geruchten maar het netwerk is nu door een beperkt aantal bedrijven te testen. Het netwerk is te gebruiken in iOS- en Android-apps met de naam ‘Work’, en op de site van Facebook, waar kan worden geschakeld tussen het persoonlijke en zakelijke netwerk.

Via Facebook at Work kunnen bijvoorbeeld zakelijke discussies worden gevoerd zonder dat persoonlijke vrienden dit zien, en kunnen persoonlijke updates worden afgeschermd van collega’s. Deze insteek is uiteraard wel handig omdat je zo een zakelijke relatie niet in jouw privé leven hoeft te laten kijken. Aan de andere kant is Skype natuurlijk al jaren een prima ‘tool’ om ‘video conferencing’ of ‘chat’ mee te doen en wordt deze dienst door duizenden bedrijven al gebruikt.

Intern

Volgens projectleider Lars Rasmussen is Facebook at Work vooral gebaseerd op de manier waarop Facebook intern op het kantoor van het sociale netwerk al werd gebruikt, zo vertelt hij. De focus van het zakelijke netwerk ligt op samenwerken tussen collega’s.

Het samen bewerken van documenten is nog niet mogelijk, maar Facebook at Work gaat wel de concurrentie aan met zakelijke chat-apps als Slack.

Verdienmodel

Facebook weet nog niet hoe in de toekomst geld zal worden verdiend aan de dienst. Momenteel zijn advertenties en apps van derden uitgeschakeld in de zakelijke variant, en volgens Rasmussen is het mogelijk dat er in de toekomst een abonnementsvorm wordt geïntroduceerd.

Wanneer Facebook at Work voor alle bedrijven beschikbaar wordt gesteld is nog niet bekend. Mosterd naar de maaltijd of geniaal bedacht?

Bron: Nu.nl

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*