Hoe wordt er Europees gesurft op het internet?

online back upHet is voor de Nederlander haast ondenkbaar om een dag geen internet te gebruiken, maar voor de aantallen gebruikers in Europa ligt dit toch anders. Bijna 18 procent van de inwoners van de 28 Europese lidstaten heeft nog nooit gebruikgemaakt van het internet.

Nederland heeft het op één na hoogste aantal dagelijkse internetgebruikers van de EU, met 84 procent. Alleen in Denemarken zijn er meer mensen (85 procent) die er elke dag internetten. IJsland, Noorwegen en Zwitserland scoren nog hoger, maar worden niet in het totale aandeel meegenomen omdat zij geen lid zijn van de Europese Unie.

In Nederland ligt het aandeel mensen dat nog nooit heeft geïnternet met 5 procent een stuk onder het Europese gemiddelde. Ook in Zweden, Denemarken, Finland, het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg blijft het percentage van mensen dat nog nooit heeft geïnternet onder de 10 procent. Ook in de Europese landen die geen lid zijn van de EU (IJsland, Zwitserland, Noorwegen) ligt het aandeel onder de 10 procent.

Vooral in de zuidelijke en oostelijke lidstaten hebben er veel mensen nog nooit gebruikgemaakt van het internet. In Roemenië ligt dat percentage met 39 procent het hoogst, gevolgd door Bulgarije (37 procent), Griekenland (33 procent) en Italië (32 procent). Dit zal volgens ons met name te wijten zijn aan de infrastructuur die voor handen is in deze landen. Het is overigens wel zo dat in vakantieperiodes het internet gebruik hoger ligt in de zuidelijke lidstaten…maar ja dan zijn de noordelingen daar op vakantie!

Hoe vaak gebruikt u het internet op vakantie?

Bron: NU.nl

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*