Naar welke domein extensie zoek jij nog?

online back upEr gaan nog veel nieuwe extensies vrij komen de komende periode en naar verwachting zal er een enorme ‘run’ komen op nieuwe populaire domein extensies.

Bij onze Belgische buren is de .GENT extensie vrij gegeven. In de zogenaamde Sunrise, Limited Registration Period en Landrush werden er al bijna 1.000 domeinnamen vastgelegd. Dankzij duidelijke procedures en een faire prijszetting was .GENT toegankelijk voor zowel bedrijven, particulieren als non-profitorganisaties uit het Gentse. Nu de General Availability is aangebroken, wat wil zeggen dat .GENT-domeinnamen nu door iedereen kunnen geregistreerd worden zonder voorafgaande validatie of identificatie, is de extensie hiermee officieel gelanceerd!

Iedereen ter wereld kan nieuwe gTLD’s registreren. Ook in Nederland. Tot nu toe zijn er in Nederland ruim 38k geregistreerd, daarmee staan we wereldwijd gezien op de 11e plaats. Voorbeelden van gebruik hebben we in Nederland alleen nog niet gezien. .frl is de eerste ‘Nederlandse gTLD’. .frl is het domein voor Friesland. Op dit moment vindt de selectie van de eerste 100 pioniers plaats. De allereerste pionier gaat 2 december 2014 live. En .Amsterdam zit er ook aan te komen.

Naast regionale extensies zal er in de nabije toekomst weer heel veel mogelijk zijn om erbij te registeren. Welke extensie zoek jij nog? Heb je een creatieve extensies? Laat het ons weten!

Bron: Dutchcowboys.nl

 


1 Reactie op Naar welke domein extensie zoek jij nog?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*