In welke laag zit u?

online back upWe hebben al meerdere topics geschreven over het gebruik van het internet. Wie gebruikt welk apparaat op welke website? Welke doelgroep gebruikt welke website en waarom? Recentelijk is er een onderzoek gedaan door de Universiteit in Twente waarin het gebruik van het internet werd vergeleken op opleidingsniveau.

Hoger opgeleiden gebruiken op het internet vooral toepassingen die hun maatschappelijke positie verbeteren. Hoger opgeleiden volgen online opleidingen, consumeren veel nieuws en gebruiken het internet om te netwerken. “Daardoor krijgen ze betere banen, een hoger inkomen, hebben ze betere contacten. Lager opgeleiden gebruiken het internet juist meer als entertainmentmedium en om bijvoorbeeld te chatten of te gamen.

Zowel hoog- als laagopgeleiden kijken filmpjes op YouTube maar laagopgeleiden kijken vooral grappige filmpjes, terwijl hoogopgeleiden vaker serieuze filmpjes kijken waar ze wat van leren en ook over discussiëren’.

Er is natuurlijk wel wat te doen aan de sociale ongelijkheid op het internet, bijvoorbeeld door onderwijs, ook voor mensen die al van school af zijn. Toepassingen kunnen ook een stuk aantrekkelijker gemaakt worden.

Dit is wel een ‘eye-opener’ voor iedereen die een website heeft die bedoeld is voor een specifieke doelgroep. Zorg ervoor dat de website wordt ingericht op de wensen van deze doelgroep zodat je ze ook vast kan houden en laat terug keren op de website.

Iemand tips of opmerkingen?
Bron: NRC.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*