Is iDEAL wel zo ideaal?

webhostingWelke betaalwijze is op dit moment het meest handige voor jouw webwinkel? Krijg je veel mobiele bezoekers of juist via een desktop? Dit zijn vragen die belangrijk zijn om ingevuld te krijgen zodat je de juiste betaalwijzen kan inrichten in jouw online winkel.

Iets meer dan de helft van alle online aankopen die in de eerste helft van 2014 door Nederlandse consumenten zijn gedaan, wordt afgerekend met iDEAL. Het gebruik van betaalwijzen verschilt echter per branche en apparaat dat men gebruikt voor de online aankoop. In het eerste halfjaar van 2014 is 53 procent van de online aankopen betaald via iDEAL. Ook de creditcard (12 procent) en acceptgiro (8 procent) zijn hierbij veelgebruikte betaalmethoden. De Top 5 wordt verder aangevuld met machtiging en overschrijving.

Op mobiele apparaten wordt duidelijk anders afgerekend. Zowel op de tablet als de smartphone wordt relatief vaak betaald met creditcard. Op de smartphone is dit zelfs de meest gebruikte betaalwijze (28 procent). Het gebruik van iDEAL is hier met 24 laag vergeleken met de tablet (46 procent), laptop en desktop (59 procent).

In vrijwel alle onderzochte branches is iDEAL de grootste betaalmethode. Uitzondering is de branche ‘losse vliegtickets en accommodaties’, waar 39 procent met de creditcard wordt betaald, tegenover 37 procent iDEAL. En verzekeringen, waar alles via een machtiging verloopt.
Toch zijn ook in de branches waar het meest met iDEAL wordt betaald de verschillen in aandelen groot. Zo gaat bij tickets voor attracties en evenementen 79 procent van de aankopen via iDEAL en bij media en entertainment 40 procent.

Gemiddeld wordt er 123 euro uitgegeven per online aankoop. Bij aankopen die gedaan worden via tablet, smartphone of internet op televisie ligt het gemiddeld besteed bedrag per online aankoop echter lager. Op dit moment wordt nog maar 1 procent van het totaal aantal online aankopen gedaan via een bestelzuil of tablet in de winkel.

Een online aankoop die betaald wordt met iDEAL heeft een gemiddeld besteed bedrag van 110 euro en ligt daarmee net iets onder het gemiddelde.
Kies voor jouw tak van sport dus een betaalwijze die ook past bij jouw doelgroep!

Bron: Emerce.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*