Heeft u het Nationaal E-mail Onderzoek 2014 al gelezen?

webhostingOnlangs verscheen Het Nationaal E-mail Onderzoek 2014. Dit onderzoek beschrijft hoe de Nederlander e-mailt en appt en geeft meer inzicht in de soorten smartphones, tablets wij bezitten.

De Nederlander bezit een smartphone. Een gemiddelde van 82% is hoog. En iedere Nederlander die jonger is dan 35 heeft zeker een smartphone. Alleen de 65-plussers scoren met 49% smartphonebezit aan de lage kant.
Uiteindelijk zal het eenvoudige mobieltje verdwijnen. Een telefoon met een cijfertoetsenbord zonder touchscreen waarmee je alleen kunt bellen en sms’en, behoort anno 2014 tot het technologische stenen tijdperk.

De volgende vraag is natuurlijk: welk besturingssysteem is populair onder de Nederlander? Google Android en Apple iOS hebben samen 92% van de markt in handen. Grofweg bedient Android twee derde van de markt en iOS een derde. Er zijn slechts enkele procentjes voor de rest: Windows Phone, BlackBerry en Symbian.

Als de Nederlander wil internetten via zijn telefoon, dan het liefst met een vast abonnement. Slechts 20% gebruikt alleen wifi. Behalve onder de jeugd. 38% van de 14-17 jarigen geeft aan alleen via wifi internettoegang te hebben.
Daarnaast neemt het tabletbezit toe. Vorig jaar gaf 52% aan een tablet in huis te hebben. Dit jaar is dat percentage opgelopen tot 59% en dat laat nog veel ruimte voor groei in de komende jaren.

Een trend die dit jaar zichtbaar is: Apple en Samsung verstevigen hun aandeel in de tabletmarkt. Beide organisaties waren in 2013 ook al marktleider, maar toen hadden ze gezamenlijk een kleiner deel van de markt in handen. Zo groeide Samsung in 2014 van 21% naar 29% en Apple van 45% naar 48%. De concurrentie is hierdoor op verdere achterstand gezet.

Het onderzoek gaat uiteraard nog veel verder. U kunt het onderzoek via de website van Blinker downloaden.

Verkoopt u mobiel of is mobiel verkeer belangrijk voor uw website, dan raden wij u aan om dit onderzoek eens goed door te nemen.

Bron: Dutchcowboys.nl

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*