Een ‘app’ voor het bedrijf….doen of niet?

appimagesWe gebruiken ‘app’s dagelijks op onze ‘smart phones’ die gemakkelijk zijn in gebruik. Een ‘app’ wordt 9 van de 10 keer gedownload omdat deze erg kan handig zijn voor je. Door de enorme groei van mobiele internet gebruikers kan een ‘app’ als aanvulling van de website van het bedrijf zeker werken. Wij helpen je met een aantal stappen die handig kunnen zijn in de weg naar een eigen bedrijfs ‘app’.

Stap 1 Is een app echt nodig?
Iedereen wil tegenwoordig graag een app, maar waarvoor heeft de doelgroep deze nodig? Wat is de toegevoegde waarde ten opzichte van de website?

Stap 2 Websitelink of echte app
Als de site al geschikt is voor mobiele weergave met een responsive ontwerp, dan hoeft een gebruiker alleen maar een icoontje aan te maken dat verwijst naar die website.

Stap 3 Toch een echte app
Een echte app kan duidelijke meerwaarde hebben in functionaliteit. Denk aan de mogelijkheden van de hardware van het gebruikte apparaat, zoals GPS, een fotocamera en het ontvangen van notificaties.

Stap 4 Input voor de app
Bepaal welke functionaliteit een app moet hebben en kies de huisstijlelementen die in de app verwerkt moeten worden.

Stap 5: De eerste versie
De appbouwer maakt een functioneel concept dat de ondernemer controleert op de aanwezigheid van de gewenste elementen.

Stap 6: Content invoeren
De inhoud wordt ingevoerd, bij voorkeur via de cloud, zodat afbeeldingen en content snel te laden zijn.

Stap 7: Publicatie
De appbouwer biedt de app aan bij de App Store, Google Play en Windows Phone Store. De doorlooptijd van deze twee stappen is minimaal twee weken. Dekosten voor een app kunnen zeer uiteenlopen: van 1.000 euro tot 25.000 euro voor een zeer volledige app met een database.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*