Leg die domeinnaam nou vast!

onlineWe hebben er al eerder een blog over geschreven, maar vonden het toch goed om het onderwerp nog eens aan te snijden: het juist inkopen van gewilde domeinnamen kan serieus geld opleveren!

Een goed recent voorbeeld is de domeinnaam holiday.com die in november wordt geveild. Deze zou meer dan 25 miljoen euro kunnen opleveren. Daarmee is het dan de duurste domeinnaam aller tijden.

Eigenaar van de domeinnaam is Breathe Luxury Limited. Op  5 november zal Breathe de domeinnaam veilen tijdens de World Travel Market-conferentie in Londen. Verwacht wordt dat de veiling zeker 20 miljoen pond zal opbrengen, ofwel ruim 25 miljoen euro. Eerder bracht de domeinnaam Insurance.com al 21,5 miljoen pond op en is daarmee tot nu toe de duurste domeinnaam ooit. De kans is groot, volgens deskundigen die de Britse krant The Daily Mail opvoert, dat holiday.com meer oplevert.

Populaire zoekterm

Dat de opbrengst van de domeinnaam wel eens zeer hoog kan uitvallen heeft alles te maken met het feit dat het woord ‘holiday’ een van de meest gebruikte zoektermen op internet is. Vrijwel alle reisorganisaties voeren de term als een van de vijf belangrijkste sleutelwoorden om gevonden te worden bij online speurtochten. Veel grote reisorganisaties trachten al jaren vergeefs de domeinnaam te kopen.

De zeer kostbare domeinnaam is al 16 jaar in handen van Breathe, dat talloze aanbiedingen voor overname ervan heeft afgeslagen door de jaren heen. Nu denkt het bedrijf een flinke slag te kunnen slaan bij de veiling. Tweede en derde duurste domeinnaam zijn achtereenvolgens VacationRentals.com (26,7 miljoen euro ) en PrivateJet.com (23 miljoen euro).

Nieuwe domein extensies

De komende maanden komen er weer veel nieuwe populaire domein extensies bij. Het is aan te raden om eerst de domeinnamen te registreren die snijden met de eigen bedrijfsvoering, maar ga op zeker op zoek naar een nieuwe potentieel sterke domeinnaam die verkoopbaar kan zijn. Dat zou wat zijn als je op een dag 25 miljoen kan bijschrijven op de bankrekening voor een domeinnaam die je een paar Euro heeft gekost?

Heb jij al nieuwe domeinnamen geregistreerd met een nieuwe extensie?

Bron : Automatiseringsgids.nl

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*