Europese Commissie zet vaart achter hervorming auteursrecht

De Europese Commissie gaat vaart zetten achter het hervormen van het auteursrecht. Dat blijkt uit meerdere brieven die naar de net ingetreden Eurocommissarissen zijn gestuurd.  Copyright

De pas ingetreden Eurocommissarissen Günther Oettinger en Andrus Ansip moeten ervoor zorgen dat het auteursrecht verandert wordt. Als het Europese Parlement hun installatie goed zal keuren worden ze samen verantwoordelijk voor ict-wetgeving op Europees niveau.

Kortgeleden werd deze rol nog uitgevoerd door Neelie Kroes. In juli riep ze uit dat er snel hervormingen moeten komen voor het auteursrecht, omdat de huidige auteursrechtlijnen uit 2001 stammen. Kroes vindt dat de wereld volledig verandert is in deze tijd door de vooruitgang in de technologie en de Europese Commissie lijkt hier gehoor aan te geven.

Het is nog niet bekend wat de nieuwe wetgeving gaat worden, maar waarschijnlijk moet het makkelijker worden om muziek en video’s te verspreiden. Het is nu namelijk erg moeilijk om een muziek- / videostreamingdienst op te zetten. Dat komt doordat in elk Europees land apart licenties geregeld moeten worden. Oettinger en Ansip moeten in het eerste deel van hun termijn met een nieuwe wetgeving komen.

Bron: Tweakers


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*