Mogelijk om met ‘bitcoins’ te betalen via PayPal

Maandag heeft PayPal ‘bitcoin ondersteuning’ aangebracht aan zijn Braintree-sdk en is ‘one touch’ geïntroduceerd. Hiermee maakt men het mogelijk om af te rekenen zonder je inloggegevens te geven.

paypal-steveganz-flickr[1]

Om de ‘bitcoin ondersteuning’ toe te voegen zijn ze een samenwerking aangegaan met Coinbase; Een organisatie dat zich bezig houdt met virtuele valuta zoals ‘bitcoins’. Binnen enkele maanden moet het mogelijk worden om met ‘bitcoin’ te betalen. Ondernemers kunnen dan ‘bitcoin betalingen’ accepteren door een aparte code toe te voegen op de website. Het probleem is alleen nog wel dat de ‘bitcoin’ nog veel juridische stappen moet overleven. Zo is het in veel landen nog niet duidelijk welke status het betaalmiddel heeft.

PayPal heeft maandag ook de ‘one touch’ toegevoegd in de bétaversie. De ‘one touch’ maakt het mogelijk om met een klik een aankoop te kunnen doen via je mobiel. Wel moet je de app daarvoor eerst een keer autoriseren zodat inloggegevens daarna niet meer nodig zijn. PayPal zegt dat het een veilige manier is en dat er fraude detectieprogramma’s zijn die er voor zorgen dat alles veilig blijft.

Waarschijnlijk gaat PayPal later ook nog een vingerafdruk herkenning introduceren.

Ga jij straks met jouw telefoon betalen?

Bron: Tweakers


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*