Microsoft gaat vertrouwde kant op met de desktop versie van Windows 9

Microsoft gaat in de desktop versie van Windows 9 toch terug naar het startscherm dat we allemaal nog kennen van Windows 7. De tablets en andere apparaten gaan wel helemaal over op de tegelomgeving om het op te kunnen nemen tegen Android en iOS.

The-New-Windows-Start-Menu-Will-Debut-in-Windows-9-435552-2[1]

Dat zegt Winbeta, een website die al eerder juiste informatie over Microsoft producten wist te onthullen.

Windows 8 was 2 jaar terug een grote stap voor Microsoft, omdat ze in deze versie de tegelomgeving tevoorschijn haalden. De tegelomgeving is helemaal gericht op touchscreen apparaten. Op een desktop of laptop zonder touchscreen werkt de tegelomgeving niet erg functioneel.

In de desktop versie van Windows 9 wilt Microsoft terug naar het startscherm van Windows 7. Toch willen ze nog niet helemaal af van de tegels, dus hier hebben ze de tegels (tiles) voorzichtig geïntegreerd. Alle andere apparaten die wel gebruik maken van touchscreen gaan in Windows 9 helemaal over op tegels. De kans is groot dat klanten zomenteen geen keuze meer hebben of ze de tegelomgeving willen of de desktop omgeving.

Naar verwachting komt Windows 9 uit in april 2015, omdat tussen elke nieuwere Windows versie 2.5 jaar tijdsverschil zit. Voordat Windows 9 uitkomt, zal eerst nog een update voor de huidige Windows 8.1 uitkomen in september. In dezelfde maand zal er waarschijnlijk ook nog een officiële presentatie voor Windows 9 plaatsvinden.

Denk jij dat Microsoft de juiste weg inslaat?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*