Met HTTPS hoger scoren in Google?

online back up

Google zou Google niet zijn als zij weer eens aanpassingen zou gaan doen in de wijze waarop websites worden beoordeeld. Een ‘hot topic’ is al een tijdje het inzetten van HTTPS op websites en Google ziet nu dat steeds meer webmasters maken gebruik van HTTPS op hun websites.

Google is momenteel aan het testen met websites die hier gebruik van maken, op te laten merken door het zoekmachine ranking algoritme. De resultaten hiervan waren positief en dus wordt het gebruik van HTTPS nu aangemerkt als een “ranking signal.

Voor nu telt dit nog niet zwaar mee en is het slechts van invloed op minder dan 1% van de wereldwijde queries.

Maar na verloop van tijd kan Google besluiten om het te versterken, hiermee willen ze alle website-eigenaren aanmoedigen over te stappen van HTTP naar HTTPS.

Google heeft het zoekmachine algoritme weer wat aangepast om ervoor te zorgen dat websites die gebruik maken van HTTPS hoger rangschikken in de zoekresultaten.

Security is nog altijd een top prioriteit bij Google. Een voorbeeld hiervan is de standaard HTTPS encryptie bij diensten als Gmail, Google Drive en Search.

Maar behalve de eigen diensten wil Google ook het hele internet veiliger maken. Erg belangrijk vinden ze ook dat mensen die websites bezoeken via Google op een veilige site uitkomen.

Maar ze gaan nog een stapje verder. Op de recente Google I/O conference hadden ze het al over “HTTPS everywhere” op het web. Hieronder hebben we een korte presentatie vanuit Google voor jullie bijgesloten.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*