Twitter op zoek naar meer inkomsten?

Elk jaar boekt Twitter een sterke progressie in zijn inkomsten. In vergelijking met 2011 hebben ze de inkomsten weten te vermenigvuldigen met 8. Toch is Twitter nog steeds op zoek naar wat voor mogelijkheden er nog zijn om meer winst te behalen?

1404200509[1]

In 2011 had Twitter wereldwijd 139.5 miljoen dollar aan inkomsten. In de jaren daarop zijn deze inkomsten hard gestegen en als ze zo doorgaan tot en met 2015 kunnen ze er 1330 miljoen dollar inkomsten bijschrijven voor dat jaar. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. Twitter heeft veel nieuwe opties gemaakt waar ze aan kunnen verdienen, zoals de mogelijkheid om voor een tweet te betalen om het meer bereik te geven.

Op dit moment is Twitter bezig met het testen van de koop nu knop. Deze knop wordt getoond bij bepaalde tweets en verwijst je dan door naar een bepaalde webshop waar dat artikel te koop is. Het is nog niet duidelijk of Twitter dit in zijn websites en apps gaat introduceren, omdat ze hier (nog) geen commentaar op willen geven.

Ik denk dat Twitter met de koop nu knop veel extra inkomsten kan gaan binnenhalen, maar er zal wel veel kritiek op zijn door gebruikers. Wat vind jij ervan?

Bron: Tweakers


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*