Nog meer in de wolken werken?

De Cloud wordt vandaag de dag steeds bekender en voornamelijk bij bedrijven. De reden dat het werken in de Cloud zo in opkomst is, komt doordat er grote innovaties gemaakt kunnen worden voor grote en kleine bedrijven. Waar moeten bedrijven opletten die de Cloud aanbieden om nog meer bedrijven over te halen om er ook gebruik van te maken?

De_Cloud[1]

Zowel de snel groeiende start-ups als Spotify, Soundcloud en Shazam maken gebruik van de cloud, maar ook grote ondernemingen en overheden zoals: Schneider, SAP en unilever. Analistenbureau IDC kwam naar buiten met dat de ‘cloud economie’ met ruim 20 procent groeit, wat bijna 1 triljoen aan BBP en 4 miljoen banen gaat opleveren tot 2020.

Wat is de Cloud? De Cloud is een plek online waar je jouw bestanden kunt opslaan en overal terug kan halen. Je kunt het dus vergelijken met een harde schijf die online staat.

Welke dingen moet de Cloud gaan aanbieden om deze gestage groei te realiseren? Ik denk dat bedrijven die de Cloud aanbieden ervoor moeten zorgen dat alle gegevens die er worden opgeslagen veilig bewaard moeten worden. Ze moeten ervoor zorgen dat je bepaalde vrijheden hebt op de server maar ook privacy. Ook denk ik dat de bedrijven zich helemaal moet gaan richten op de klant. De klant moet er niet gedwongen toe worden een bepaalde opslagcapaciteit uit te kiezen maar ze moeten de gebruikte MB’s in rekening brengen. Je moet ook zo weg kunnen lopen bij de bedrijven en niet verplicht zijn een bepaalde tijd af te spreken.

De Cloud kan een manier zijn om de economie een extra steun in de rug te geven. Als het makkelijker en goedkoper wordt om gebruik te maken van de Cloud komen er meer investeerders die het wel durven om eens iets uit te proberen waar hij/zij denkt veel geld mee te kunnen verdienen.

Denk jij dat dat de Cloud het in zich heeft om een grote bijdrage te geven aan een economische groei?

Bron: Link


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*