Google investeert in uitbreiding internettoegang

Google gaat 1 miljard dollar investeren in 180 satellieten die de bereikbaarheid van het internet gaat vergroten. Door deze investering hopen ze de problemen te verhelpen die het project gedwarsboomd hebben in eerdere pogingen.

 

38147_4_google_said_to_spend_over_1_billion_on_satellites_for_internet_access[1]

De details weten we nog niet, maar het project gaat starten met 180 kleine, hoge capaciteit satellieten die minder hoog in de ruimte draaien dan de traditionele satellieten. Het project gaat tussen de 1 en de 3 miljard dollar kosten. De kosten lopen zo ver uiteen omdat dit afhangt van het definitieve ontwerp van het netwerk. Ook kan het satelliet aantal nog verdubbeld worden in een latere fase van het project. Tim Farrar, hoofd van satelliet adviesbureau TMF Associates zegt echter dat dit project veel meer gaat kosten dan dat ze zich voor kunnen stellen. Er zijn al eerdere projecten stuk gelopen omdat het veel meer ging kosten dan gepland was. Farrar denkt meer aan een bedrag van 20 miljard dollar voor het project.

Dit project is onder leiding van Greg Wyler, de oprichter van start-up O3b Networks Ltd. Wyler wordt ondersteund met ongeveer 15 werknemers waarvan een paar engineers gehuurd worden van space Systems / Loral LLC.

Het is Google’s ambitie om iedereen op de wereld internettoegang te geven en denken ook dat ze levens veranderen door ze toegang te geven op het internet. Op dit moment heeft 2/3 van de wereld nog geen internettoegang. Google gaat door dit project nu honderden miljoenen mensen van internet voorzien. Denk jij dat er miljoenen levens veranderd gaan worden door dit project?

Bron: Link


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*