Google en Apple strijden weer eens!

Er woedt een titanenstrijd tussen Google en Apple om een groter marktaandeel te behalen in het bereiken van digitale luisteraars van muziek. Nu Apple het concern Beats Music heeft gekocht lijkt het dat deze strijd in een stroomversnelling is geraakt.

Apple heeft al een groot marktaandeel in het luisteren / downloaden van muziek. Google heeft een groot marktaandeel in het afspelen van video’s, maar ze willen net als Apple ook een groot marktaandeel in luisteren / downloaden van muziek. Jammer genoeg voor Google zijn er opstart problemen met de dienst terwijl ITunes al sinds 2001 zeer succesvol op de markt is gebracht.

Apple-Google-s[1]

Google

In 2006 kocht Google Youtube voor 1.65 miljard. Later bleek dit de eerste stap naar de specialisatie van online video’s streaming. Nu is Google al weer verder in de overname van de streaming dienst Twitch. Twitch is onder gamers zeer populair omdat dit een site is waar je filmpjes kan uploaden van jezelf tijdens het gamen en je kunt filmjes van anderen bekijken. De reden dat Google interesse heeft in Twitch is dat google zijn marktaandeel wil behouden in het bieden van streaming. Ook krijgt Google er door deze aankoop een nieuwe doelgroep bij waar ze ook weer advertenties voor kunnen plaatsen. De aankoop is dus een waardevolle investering en een afbakening van het eigen terrein.

Apple
De grote koploper in digitaal muziek luisteren, blijft natuurlijk Apple. Een tijdje terug hebben ze het bedrijf Beats Music gekocht. De vraag blijft alleen wel waarom, omdat ze een slimme constructie moeten verzinnen om hun eigen dienst iTunes niet om zeep te helpen. Bij iTunes gaat het namelijk om muziek kopen en bij beats draait het om streamen. Daarnaast is Beats nog maar een relatief kleine speler met 100.000 leden, terwijl I Tunes er al miljoenen heeft.

Toekomst
De 2 tech giganten zijn dus continu bezig met het behouden van hun marktaandeel. In de nabije toekomst kan het zo zijn dat Google of Apple zich verder gaan specialiseren in deze markt door Spotify en Netflix te kopen. Het zal mij niet verbazen dat voor deze bedrijven een mega bedrag zal wordt weggelegd omdat deze aankopen belangrijk zijn voor verdere specialisatie in de markt van Google en Apple.

Bron: Link


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*