XMPP providers stellen een ‘verplichte’ encryptie in

Een grote groep XMPP providers heeft maandag een manifest ondertekend. Dit houdt in dat de ondertekenden alleen nog maar een versleutelde verbinding gebruiken.

online back up

Wat is XMPP? XMPP is een protocol waarbij geschreven taal / cijfers in een code worden omgezet. En als het dan weer bij iemand anders aankomt wordt de code weer omgezet in iets leesbaars. XMPP wordt vooral gebruikt bij het verzenden van berichten. Er zijn meerdere bedrijven die de XMPP diensten verlenen, waarvan enkelen het doen tegen betaling en anderen gratis.

Afgelopen maandag is er met een grote groep providers een manifest afgesloten. Dit betekent dat ze zich verplichten de XMPP code te versleutelen. Hierdoor wordt het aftappen van  berichten dus bemoeilijkt voor derden.

Nu al overleggen de XMPP serverbeheerders over mogelijke vervolgstappen. Een hiervan is gebruik maken van certificaten die door certificaatautoriteiten worden uitgegeven. Er is echter wat weerstand bij dit model omdat dit te hoge kosten geeft en andere doen het niet uit principe.

Het internet wordt steeds veiliger, maar hoe veilig voel jij je nu op het internet?

Bron: Tweakers.net


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*