Google overweegt versleutelde website hoger te plaatsen in zoekresultaten.

Om het internet veiliger te maken overweegt Google om websites die gebruik maken van encryptie voorrang te geven en ze hoger te plaatsen in de zoekresultaten. Dat meldt Matt Cutts, een Google werknemer die verantwoordelijk is voor het bestrijden van spam in de zoekresultaten.

Encryptie betekent dat er bepaalde inhoud omgezet wordt in een geheime code zodat derden de inhoud niet kunnen inzien en de code niet kunnen ontcijferen.

Google heeft al meerdere manieren om de positie van een website te bepalen. Er wordt gekeken of dat de website malware bevat en hoe snel de pagina laadt. Malware is software dat ongevraagd dingen op je computer installeert.

Google hoopt door versleutelde websites hoger te plaatsen in zoekresultaten websites te stimuleren om hun website beter te beveiligen. Google heeft het afgelopen jaar zelf ook diensten beveilig met SSL zoals: Gmail en de zoekresultaten. Ze hopen nu dus ook dat andere websites hun eigen diensten gaan bevgoogle-logoeiligen met SSL zodat er op het internet minder criminele activiteiten voor gaan komen.

Mocht Google echt interesse hebben in het voor trekken van websites met een SSL-verbinding, dan zal er nog wel enige tijd overheen gaan voordat je het kunt zien in jouw zoekresultaten. Het is namelijk pas zeer recent geleden besproken en er zullen nog veel overwegingen gemaakt moeten worden om een definitieve keuze te maken.

Ik denk dat dit een goed initiatief is van Google omdat veel websites het belangrijk vinden om hoog te eindigen in de zoekresultaten. Hierdoor zullen veel websites een SSL beveiliging nemen waardoor het internet veiliger wordt. Het enige kritiekpuntje is dat SSL een programmeer fout had in zijn laatste versie en dus veel hackers 2 jaar lang ongezien in belangrijke gegevens kon komen. SSL moet dus wel helemaal waterdicht zijn anders helpt deze beveiliging nog niet voor de veiligheid van het internet. Deze programmeerfout noemen we ook wel Heartbleed. Voor meer informatie over Heartbleed kunt u kijken op: deze link.

Wat is uw mening over het initiatief van Google?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*