Google maakt mobiel zoeken makkelijker

Trage websites op een smartphone kunnen voor grote ergernis zorgen. Google is op dit moment bezig met het ontwikkelen van meer gebruikersvriendelijkheid wanneer je zoekt in Google op je smartphone.

Wanneer je zoekt in de mobiele versie van de zoekmachine krijg je bij sommige websites een nieuw icoontje te zien. Dit icoontje geeft aan of een website wel of niet geschikt is om te bekijken op een klein scherm. Het telefoonicoontje verschijnt alleen bij een website wanneer een website ook een mobiele versie heeft of speciaal is aangepast voor een smartphone. Op dit moment is het icoon is voor een select groepje gebruikers zichtbaar.

Het is nog niet duidelijk wanneer het icoontje zichtbaar zal zijn voor iedereen.
Het is raadzaam alvast een mobiele versie van je website beschikbaar te maken. Mobiel zoeken zal in de toekomst alleen maar gaan toenemen en je hebt een voorrangspositie indien je website ook goed mobiel is te bezoeken.
Gebruikers van de mobiele versie van Google zullen door de komst van het nieuwe icoontje eerder geneigd zijn om op een website te klikken met het telefoonicoon.


1 Reactie op Google maakt mobiel zoeken makkelijker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*