Plus jij ook met Google plus?

Soms vraag je jezelf af waar we naar toe gaan met zijn allen. Google Plus is weer een extra sociaal netwerk waar je hele diverse zaken kan doen als gebruiker.  Is het allemaal niet te veel of biedt Google Plus wel degelijk die meerwaarde?

Google Plus,  is in een korte tijd erg groot geworden. Groot, qua aantallen geregistreerde gebruikers, maar het aantal actieve gebruikers is maar een relatief klein deel daarvan. Het door Google bijna afdwingen (je blijft natuurlijk een eigen keuze hebben!) van het aanmaken van een Google Plus account (bijvoorbeeld door het als voorwaarde te stellen voor het reageren op YouTube) zorgt voor veel weerstand, maar ook voor veel registraties.

Google Plus telde eind 2013 1,15 miljard geregistreerde gebruikers (eind 2012 waren dat er nog 435 miljoen). Het aantal actieve gebruikers is echter minder hard gegroeid: eind 2012 waren dat er 223 miljoen, eind 2013 359 miljoen.

De tijd die gemiddeld op Google Plus wordt doorgebracht is wel flink toegenomen, bijna verdubbeld zelfs. Mensen die Google Plus actief gebruiken doen dit voornamelijk om foto’s te uploaden en te delen (68%). Er worden wekelijks 1,5 miljard foto’s en afbeeldingen geüpload.

Misschien gaan we Google Plus toch maar een kans geven?

Bron: Dutch Cowboys

 

 


1 Reactie op Plus jij ook met Google plus?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*