Bedrijven worden steeds bigger het wordt dus tijd voor big data!

‘Big data’ is alleen voor grote bedrijven met een enorme database zou je zeggen? Dit is anno 2014 niet meer zo want ‘big data’ wordt steeds vaker gebruikt door MKB en ZZPers.

‘Big data’ is een term die voor een verzameling van data sets wordt gebruikt, deze data sets zijn zo groot en complex dat het moeilijk is om ze te verwerken met de standaard database tools. Er zijn 3 factoren die bepalen of jouw bedrijf big data heeft: de hoeveelheid data, de snelheid waarmee deze binnenkomt en de diversiteit van de data.

In het begin was ‘big data’ inderdaad voor de grotere bedrijven, maar nu groeien de bedrijven zo snel dat zij steeds sneller de grens van ‘big data’ bereiken.

Ook wordt ‘big data’ steeds vaker gesignaleerd omdat het makkelijker is data via Clouds te verspreiden onder de werknemers. De data die bedrijven krijgen worden ook langer opgeslagen en deze informatie kan in de toekomst nog van belang zijn en wordt daarom niet direct verwijderd.

Een ander voordeel van big data is dat als je geen ruimte meer op de server nodig hebt en je zelf niet verplicht bent een nieuwe server aan te schaffen want u kunt dit eenvoudig melden bij de Clouddienst en zij zullen u verder helpen. Deze voordelen kunnen u flinke kosten besparen.

Wil je verdere informatie met betrekking tot ‘big data’ en denk je dat jouw bedrijf hier misschien voor in aanmerking komt? Vraag Bhosted dan om advies!

Bron: www.cio.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*