Het wordt steeds bewolkter!

Het begon als niets, maar nu in 2014 is de Cloud tot een grote naam gegroeid. Twijfelt u zelf nog om over te stappen naar de Cloud? Dan helpt dit artikel misschien wel bij uw keuze.

Voor degene die het nog niet wisten, Cloud Computing is het maken van een groot netwerk, op dit netwerk kun je vanaf waar dan ook inloggen en zo bij alle gegevens die zijn opgeslagen. De hardware die gebruikt wordt is opgeslagen in een datacenter. Doordat het datacenter te bereiken is via internet bestaat er een online werkplek voor uw medewerkers, deze werkplek kunnen zij wanneer dan ook bereiken zodra er een internetverbinding is ontstaan.

Buiten het feit dat uw werknemers overal een werkplek hebben zijn er nog meer voordelen die met de Cloud meekomen. De Cloud is eenvoudig te gebruiken en een account toevoegen is een kwestie van enkele minuten, een groot voordeel van deze accounts is dat u zelf bepaald welke bestanden er zichtbaar zijn voor iedere account. U kunt bijvoorbeeld een project afschermen, of eventueel privébestanden op de Cloud zetten zonder dat iemand deze ziet. Mocht u een aparte server hebben dan zal de Cloud u geld besparen doordat u geen kosten meer heeft aan serverruimte, servers, softwarelicenties en het beheer hiervan. De data die u hebt is opgeslagen in datacenters zijn zeer goed beveiligd en hierdoor hoeft u uzelf geen zorgen te maken voor hackers, of personen die in de gegevens komen zonder dat dit de bedoeling is.

Steeds meer bedrijven gaan de voordelen van de Cloud inzien en dit is ook te zien aan de cijfers. In 2008 was de markt van Cloud technologie 46 miljard dollar waard, dit jaar zal de markt een waarde hebben van 150 miljard. Deze groei komt niet vaak voor en de groei is zelfs nog niet op zijn top. De groei van de Cloud is zelfs 5 maal groter dan de groei binnen de hele ICT sector.  In 2013 was ruim 40% van het aantal verkochte CRM databestanden op Cloud basis.

De groei van de Cloud zal niet zomaar stoppen wordt voorspeld. Zo wordt er voorspeld dat in 2016 de waarde van de Cloud in de categorie opslag 12,2 miljard dollar zal zijn, dit was in 2012 maar een bedrag van 5,6 miljard. Zo wordt in 2016 voor IT services een waarde van 100 miljard dollar verwacht, deze was in 2012 maar 41 miljard dollar.

Dit zijn allen grote uitspraken, maar is dit ook realistisch en haalbaar? 1 ding staat vast de Cloud heeft zijn hoogtepunt nog niet bereikt. Wilt u meer weten over werken in De Cloud? Neem dan gerust contact op met het team van Bhosted!

Bron: www.emerce.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*