Ben jij klaar voor het Internet of Things?

Door de komst van alle nieuwe internet apparatuur gaat er veel veranderen, bij organisaties en bij jou thuis. Die veranderingen zal je deels automatisch meekrijgen, maar in sommige zal je wat meer tijd in moeten steken.

Internet of Things verwijst naar unieke identificeerbare objecten en hun virtuele representaties in een internet – achtige structuur. Het moment dat computers overal zullen functioneren zonder langer opgemerkt te worden zal niet lang meer duren. We gebruiken steeds meer apparaten met een processor, hierin draait software en wordt er met een netwerk verbinding gemaakt. Volgens het analistenbureau IDC zullen er in 2020 3,1 miljard apparaten zijn, hiervan zullen de meeste interacties hebben met grotere systemen. Deze systemen samen zullen een grote hoeveelheid data verzamelen. Dit allen zal leiden tot een tijdperk waar computing overal te vinden zal zijn, door deze vernieuwingen zullen er veel kansen ontstaan.

Het internet of things wordt ook gebruikt door organisaties om alle informatie over personen te verkrijgen. Alle sites, links, foto’s enz. die je bekijkt zullen worden opgeslagen in een big data. Uit dit big data kunnen de organisaties de informatie halen die zij nodig hebben en hierdoor weten zij op welke doelgroep zij zich moeten richten.

Door de ontwikkeling zal je er ook veel meer veiligheid moeten gaan ontstaan, als alle gegevens die je hebt en alle dingen die je doet worden opgeslagen in een big data bestaat er ook een kans dat de foute personen aan deze gegevens komen.

Er zijn gedeelde meningen over het Internet of Things, er zijn positieve reacties en negatieve reacties. Het zal voordelen en nadelen met zich meenemen, maar wat we zeker kunnen zeggen is dat het Internet of Things een nieuw tijdperk zal openen.

Bron: www.cio.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*