FBI kijkt mee met Tormail servers

De privacy regels gelden blijkbaar niet voor de FBI, blijkbaar kunnen zij wanneer ze maar willen een kijkje nemen in de gegevens van de Tormailservers.

Nadat in 2013 alle servers van Freedom Hosting in beslag zijn genomen wegens het hebben van kinderporno op de servers heeft de FBI toegang gekregen tot deze servers. Op de servers stonden verschillende gegevens waaronder een aantal tor-websites waarvan de tormail dienst er 1 is.

Tor Mail was een verborgen dienst die toestaat ​​om anoniem e-mail berichten te sturen en ontvangen, naar e-mailadressen binnen en buiten het Tor netwerk.  Het doel van Tor Mail was om volledig anoniem en privé communicatie te bieden aan iedereen die het nodig had. De service providers zeiden dat dit volledig anoniem zou moeten zijn en niemand gedwongen kan worden om iets over een Tor Mail gebruiker te onthullen. Zij zeiden ook dat de service niet samenwerkt met enig andere organisatie die er op uit is om de Tor Mail gebruikers te onthullen.

Dit allen is in het licht gekomen door een rechtzaak waarin een man werd vervolgd voor creditcardfraude, de man bestelde creditcards, dit deed hij met zijn Tormail-account waar vervolgens niets op getrasseerd kon worden.

De FBI heeft na de rechtszaak toegang gekregen tot alle verzonden mails met de hoop dat deze man in contact is geweest met andere fraudeurs.

Wat betekent dit voor andere Tormail gebruikers? En wat zal er gebeuren met de andere Tor-websites? We zullen er zo spoedig mogelijk achter komen.

Bron: www.nu.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*