Boem! Je gegevens zijn gestolen!

De laatste tijd is de aandacht van vele gevestigd op de aanvallen van internetcriminelen, het komt dan ook regelmatig voor dat er een netwerk wordt aangevallen door een botnetwerk of internetcriminelen.

De Amerikaanse hoster Linode schrok zich afgelopen zondag een hoedje, er werd een bommelding gedaan in het gebouw waar zij aan het werk waren. Per direct na de melding heeft een SWAT team het gehele gebouw ontruimd. Dit was allemaal volgens de plannen van de hackers die al van tevoren de inloggegevens van het bedrijf hadden gestolen, zodra het hele gebouw ontruimd werd hebben zij hun slag geslagen en toegang gekregen tot alle gegevens van de database van de hoster.

Naamloos

Hoe lang de hackers precies in de gegevens hebben gezeten is nog niet zeker, maar wel is zeker dat dit plan zeer doordacht was en de criminelen heel goed wisten waar zij mee bezig waren. Er is nog niet bekend gemaakt of door de bommelding de criminelen langer dan normaal in de gegevens hebben kunnen neuzen.

Hosters zijn steeds vaker het slachtoffer van hackers en criminelen die proberen toegang te krijgen tot alle gegevens van verschillende databasen. Het is dus zeker niet erg om regelmatig de bescherming up te daten. Ook is het misschien een idee om de NOC-server op een andere plek te vestigen dan in het bedrijf, zodat er een continue controle over blijft om bommeldingen tegen te gaan.

Bron: www.ispam.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*