Botnetwerk valt Duitsland aan

Als u ons artikel DDoS-Aanvallen worden steeds gevaarlijker! gelezen heeft, heeft u kunnen zien dat botnetwerken steeds vaker gebruikt wordt om personen en computers aan te vallen. En ja hoor! Het is weer gebeurd, deze keer in Duitsland. De e-mailadressen en wachtwoorden van 16 miljoen inwoners van Duitsland zijn gestolen door een botnetwerk.

Het Duitse organisatie Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik heeft bekend gemaakt dat het botnet een aanval heeft gepleegd op een grote server, hierdoor alle gegevens van de accounts gestolen. De Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik heeft een site waarop je kunt zien of uw e-mailgegevens zijn gestolen opgericht, op dit moment is de site overbelast door de bezoekers.

De overheidsinstantie wil niet duidelijk maken hoe zij aan deze gegevens zijn gekomen. Het blijkt om meer adressen te gaan dan alleen de Duitse standaard .de maar ook de gegevens van de .com en andere topleveldomein adressen zijn gestolen. Na een kleine schatting kan het overheidsinstantie zeggen dat 1 op de 5 inwoners niet zeker is of hun gegevens op dit moment veilig zijn.

Het onderzoek naar de dader is nog bezig en hierdoor zal er ook nog geen dader worden bekend gemaakt, het enige wat het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik aanraad is voor iedere inwoner om hun wachtwoord zo nu en dan eens te wijzigen.

Deze tip is misschien niet alleen nuttig voor de inwoners van Duitsland maar ook voor de rest van de wereld, wijzig om de aantal weken uw wachtwoord zodat u niet met de dezelfde vraag komt te zitten die 20% van de Duitse bevolking nu heeft, zijn mijn gegevens wel veilig?

Bron: http://tweakers.net/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*