Geheime berichten in willekeurige documenten stoppen?

Het klinkt misschien als een handeling die de FBI zou uitvoeren, geheime berichten sturen met bepaalde bestanden, maar niets is minder waar…..Bram Cohen,  Bittorrent-developer, heeft een steganografie tool ontwikkeld onder de naam DissidentX.

De tool gebruikt een techniek om informatie te verbergen op een manier dat het onzichtbaar is voor mensen en software. Deze techniek wordt vaak vergelijken met cryptologie omdat de kenmerken zeer gelijkwaardig zijn, toch is DissidentX heel anders. DissidentX verbergt je gegevens in objecten die op het eerste gezicht onschuldig lijken maar zodra je verder kijkt kun je er belangrijke informatie vindt.

Er bestaan ook andere steganografie tools die in eerste zicht hetzelfde lijken maar Cohen heeft een nieuwe techniek hieraan toegevoegd die het nog moeilijker maakt om deze bestanden te vinden. DissidentX voegt het bericht toe in een willekeurig bestand hierdoor wordt het zo goed als onzichtbaar. Ook heeft Cohen de bestanden zo beveiligd dat als iemand een wijziging maakt aan het bericht deze zichzelf direct vernietigd en alle sporen hiervan wist.

Er wordt bij DissidentX een methode gebruikt waarbij de verborgen data met een hash teken van het moederbestand kan worden herleidt door de ontvanger. DissidentX maakt het ook mogelijk om verschillende encryptielagen toe te voegen aan de berichten, hierdoor zal de puzzel alleen maar moeilijker worden omdat als je de sleutel van deur 1 hebt je misschien de sleutel van deur 2 niet meer kunt vinden.

Cohen beweerd dat als DissidentX verder ontwikkeld deze ingezet kan worden door verschillende organisaties om veilig te communiceren via Tor-netwerken.

Lees meer over DissidentX en de werking ervan hier.

Bron: http://tweakers.net


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*