Online Bitcoin-mining komt steeds meer voor

Bitcoin is een experimentele digitale munt die directe betalingen voor iedereen mogelijk maakt, waar ook ter wereld. Bitcoin maakt gebruik van peer-to-peer technologie om te werken zonder centrale autoriteit: het beheren van transacties en de uitgifte van geld worden gezamenlijk door het netwerk uitgevoerd.
Mining is genereren van blocks. Als jou pc als eerste een block “gevonden” heeft zal het zijn bevinding het netwerk rondsturen. Na verificatie van het netwerk word je hiervoor beloond met 50 bitcoins. Hierna gaat het netwerk verder met het zoeken naar het volgende block.

Via Yahoo is van dit allen gebruik gemaakt door de malware in advertenties te plaatsen. De malware die in de advertenties geplaatst is werd aangeboden van 31 december tot 3 januari. Alleen Europeanen zijn getroffen door dit voorval, Nederlandse bedrijven Surfright en Fox-IT hebben deze aanval ontdekt en hier direct een melding van gemaakt bij de desbetreffende meldpunten.

Naamloos

De aanvallers wisten goed waar zij mee bezig waren en hadden alle benodigde apparatuur in handen, de aanvallers hadden door een groot aantal besmetten computers een zeer grote krachtbron. Volgens kenners zouden de criminelen met het aantal besmette computers instaat zijn om dagelijks meer dan 100.000 dollar aan Bitcoins te kunnen generen. Hiervoor zou een minimum van 10.000 besmetten computersystemen voor nodig zijn.

Bitcoins groeien steeds meer en door deze groei zullen dit soort besmettingen en aanvallen steeds vaker voorkomen, zorg daarom er altijd voor dat uw webpagina en computer goed beveiligd zijn om dit soort conflicten tegen te gaan.

Bron: http://tweakers.net/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*