Steeds minder mensen gebruiken Windows XP

In 2001 wilde iedereen het hebben en nu gebruikt bijna niemand het meer. Het gaat hier over het gebruik van het besturingssysteem Windows XP. Het gebruik van dit systeem is in de afgelopen jaren flinke stijgingen en dalingen gemaakt.

90,8 procent van de internNaamloosetgebruikers maakt gebruik van een sturingsprogramma van Windows, hiervan gebruikt nog maar 29 procent Windows XP in november was dit nog 32 procent.Bij de release van dit sturingsprogramma dachten we allen dat dit niet beter kon, toch zijn er kwetsbaarheden van Windows XP verholpen in nieuwere sturingsprogramma’s en gebruiken steeds meer personen Windows 7 of 8.

De daling in het gebruik van Windows XP komt voor Microsoft niet als een verassing, aangezien zij al een tijd waarschuwen dat dit systeem niet volledige bescherming kan bieden en hier snel op ingebroken kan worden. Microsoft wil het percentage van Windows XP gebruikers voor april terugbrengen tot 10 % of lager.

Het aantal van Windows 8 gebruikers ligt op dit moment op 10,5 procent van het marktaandeel.Ook groeit het Windows 7 gebruik steeds meer heeft Microsoft bekend gemaakt, deze is de afgelopen tijd van 46,6 naar 47,5 procent gegaan. Door de groei van Windows 7 is er vorige maand bekend gemaakt dat de verkoop hiervan nog niet zal stoppen. De traditie van Microsoft was altijd dat de verkoop van oudere systemen stop werd gezet zodra er een nieuwe uitkomt. Toch hebben zij zich hier in bedacht na de positieve reacties die zij nu nog krijgen op Windows 7.

Bron: http://www.nu.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*