Meer spam op sociale netwerken

social-media-spamHet verzenden van spam via e-mail was heel populair, toch daalt het aantal verzonden spamberichten via e-mail. Het probleem dat alleen nu ontstaat is dat er steeds meer gespamd wordt op sociale netwerken.

Spam via e-mail wordt minder aantrekkelijk door steeds betere spamfilters en juridische acties tegen spammers. Sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram hebben steeds meer te lijden onder spamberichten.

Spammers maken gebruik van het vertrouwen van ontvangers van social media berichten, omdat deze veel persoonlijker overkomen. Spamberichten lijken soms zo echt dat het lijkt alsof ze afkomstig zijn van een vriend/vriendin. Sociale media weet nog niet zo goed op te gaan met de spam, wel heeft Facebook een eerste stap gezet in samenwerking met Trend Micro om berichten te filteren die spam bevatten.

Het sociale netwerk Twitter heeft vooral te lijden onder spam, ze krijgt het niet goed voor elkaar om alle soorten spam op te merken en te filteren. Het is op dit moment al zo erg dat 7% van de Twittergebruikers een spambot is. Let hier dus op mocht je verdachte berichten ontvangen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*