7000 .LA domeinnamen geregistreerd sinds juni 2013

los-angelesSinds GoDaddy in juli 2013 begonnen is met het promoten van .la domeinnamen, zijn er nu in totaal 7.000 stuks verkocht. De helft van de registraties werd gedaan door inwoners van Californië. Maar is dat nu eigenlijk een goed of slecht aantal, die 7.000? En wat zegt het eigenlijk over het potentieel van andere stad top level domeinen?

GoDaddy zegt dat de 7.000 registraties meer zijn dan het aantal registraties voor .es, .de, .eu en veel andere domeinnamen die tijdens de zelfde periode werden geregistreerd op hun website. Om de .la domeinnamen goed in de markt te zetten heeft GoDaddy enkele billboards laten plaatsen rond Los Angeles en ze heeft wat online marketingcampagnes gevoerd. De meeste top domeinnamen met .la als TLD waren al geregistreerd voordat GoDaddy begon met het promoten van .la domeinnamen. Het is nu een beetje afwachten of er nog veel .la domeinregistraties bij zullen komen.

Het aantal van 7.000 is niet slecht, verwacht wordt dat TLD’s als NYC en .London veel hogere aantallen zullen halen. Dit o.a. omdat de steden ook nog eens betrokken zijn bij de uitgifte van deze TLD’s, wat bij .la niet het geval is.

Voor particulieren en ondernemers uit Los Angeles kan een .la domeinnaam interessant zijn voor het plaatsen van een website en de positie in een zoekmachine als Google. Betreft het bijvoorbeeld een lokale bloemenwinkel in Los Angeles dan is de kans groot dat je met de TLD .la hoog scoort in de zoekresultaten wanneer je opzoek bent naar een bloemenwinkel in LA.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*