Automatisch updaten in WordPress 3.7

wordpress-37WordPress 3.7 komt eraan en één van de meest opmerkelijke wijzigingen is dat updates voortaan automatisch opgehaald en geïnstalleerd worden. WordPress heeft deze optie ingebouwd om ervoor te zorgen dat de veiligheid van WordPress verbeterd wordt.

Is dat automatisch updaten nu wel zo fijn?
Deze nieuwe optie zal de veiligheid in ieder geval ten goede komen, maar het automatisch updaten kan ook zorgen voor problemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je thema niet goed overweg kan met een bepaalde WordPress versie. Het is dan ook mogelijk dat je website fouten gaat vertonen of zelfs finaal onderuit gaat. WordPress is van mening dat het automatisch updaten zorgt voor een veiliger en completer WordPress CMS.

Is dit optie die je kunt uitschakelen?
Gelukkig wel. Wanneer je gewoon handmatig wilt blijven updaten, dan kun je de functie uitschakelen. Op deze manier kun je zelf bepalen wanneer je de update ophaalt en installeert. Zo kun je bijvoorbeeld ook ’s nachts updaten en kijken of de update problemen geeft met bijvoorbeeld het thema en plugins die je gebruikt.

E-mail wanneer updaten niet mogelijk is
Mocht de server waarop je WordPress installatie staat niet geüpdate kunnen worden, bijvoorbeeld omdat er simpelweg te weinig ruimte is, dan krijg je een e-mail. Naast de melding dat je WordPress zo snel mogelijk moet updaten wordt ook aangegeven of je bijvoorbeeld plugins moet updaten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*