In drie simpele stappen goede backlinks voor je website

LinksEr is een hoop gedoe in de wereld van link building. Jaren hebben webmasters gebruik gemaakt van spam en geautomatiseerde backlink building tools om maar hoge posities te krijgen in zoekmachines als Google. Deze technieken werken niet meer. Je kunt wel in drie simpele stappen goede backlinks verkrijgen.

Stap 1: Vergeet die robots, denk en handel als een mens
Voor de Google Penguin update dachten veel webmasters dat link building werk voor robots was. Je vulde wat zoekwoorden en een link in en een link building tool genereerde automatisch honderden backlinks met je zoekwoord(en) in de anchor text. Dat deze backlinks totaal geen waarde hadden voor bezoekers (echte mensen) interesseerden veel webmasters helemaal niets. Op een dag heeft Google besloten dat dit soort backlinks verleden tijd moesten zijn en ze paste haar algoritme op zo’n manier aan dat dit soort backlinks werden gedetecteerd. Websites die gebruik maakten van link building tools verloren al snel hun hoge posities in de zoekmachines.

De tijd van volledig geautomatiseerde link building is echt over. Wanneer je succes wilt hebben in deze tijd met link building zul je echt moeten denken en handelen als een mens.

Stap 2: Ga opzoek naar goede backlinks
De beste link building strategie is zorgen voor relevante links. De basis voor goede link building is ervoor zorgen dat websites naar jouw website gaan linken omdat het echt de moeite waard is. De bezoekers die ze naar je doorsturen moeten jouw website hoog waarderen. Dat wil dus zeggen dat je website moet beschikken over waardevolle content. Het verkrijgen van goede backlinks kan nog een aardige klus zijn.

Enkele tips voor het vinden van waardevolle backlinks:
– Kijk naar de backlinks van je concurrent, mogelijk zitten daar linkpartners bij die je voor je eigen website kunt gebruiken;
– Zorg dat je linkpartners naar je website linken met gerelateerde zoekwoorden en zorg ervoor dat je linkpartners gerelateerd zijn aan het hoofdonderwerp van je website;
– Zorg voor hele goede content zodat lezers vanzelf naar je content gaan linken;
– Zorg dat potentiĆ«le linkpartners snel contact met je kunnen opnemen (met een mailformulier of e-mailadres waarop je bereikbaar bent).

Stap 3: Benader potentiƫle linkpartners altijd persoonlijk en hou je backlinks in de gaten
Het heeft geen zin om je linkpartners geautomatiseerde berichten te sturen, je kunt ze veel beter persoonlijk benaderen. Neem dus de moeite om een goed bericht op te stellen waarin je helder uitlegt waarom je graag die linkpartner een backlink naar je website wilt laten plaatsen. Link building is niet wat je even doet en daarna niet meer, het is een proces waar je mee bezig moet blijven. Hou backlinks naar je website in de gaten en zoek om de zoveel tijd nieuwe, gerelateerde backlinkpartners.


1 Reactie op In drie simpele stappen goede backlinks voor je website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*