Oplichters weer bezig met phishingmails uit naam van ING en Rabobank

phishing-ing-rabobankING en Rabobank zijn populair bij oplichters om te gebruiken als namen bij phishingmails. Eergisteren zijn er bij fraudehelpdesk een hoop melding binnengekomen over phishingmails met als naam ING of Rabobank.

Phishing e-mail ING:
Hierin staat dat er een storing is geweest en dat daardoor transacties wellicht niet zijn uitgevoerd. De ontvanger van de e-mail moet op een link klikken om de gegevens bij te werken. Wanneer je op de link klikt wordt er gevraagd naar bankgegevens.

Bekijk een voorbeeld van deze e-mail

Phising e-mail Rabobank:
In deze e-mail staat er er een flink bedrag van uw rekening wordt afgeschreven. Om de afschrijving te voorkomen dient de ontvanger op een link te klikken, ook hierbij worden weer gegevens gevraagd.

Bekijk een voorbeeld van deze e-mail

Wees voorzichtig met dit soort e-mails, verwijder ze direct en/of maak hier melding van door een e-mail te sturen naar: valse-email@fraudehelpdesk.nl. Zorg er voor dat je nooit reageert op dit soort e-mails! Want wanneer u dit doet is dit voor de oplichters een signaal dat uw e-mailadres actief is, binnen korte tijd zult u bestookt worden met diverse e-mails.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*