Magento VPS: omdat je wel wilt dat je online winkel stabiel en snel draait

magentoWanneer je Magento zelf wilt hosten, dan kun je op magentocommerce.com de Magento Community Edition gratis downloaden. Dit is open source software die je geheel zelf kunt beheren. Mocht je zelf willen kiezen bij welke webhoster je online winkel komt te draaien of wil je scripts van Magento kunnen aanpassen, dan is dit de meest geschikte versie. Via de Magento Connect marketplace kun je extra features en functionaliteit toevoegen. Dit kan door het installeren van plugins (extensions). De makers van Magento geven geen technische support op het gebruik van de Community Edition. Voor vragen kun je terecht op hun officiële forum.

Systeemeisen om Magento te kunnen draaien:
Je kunt hier een pagina vinden waar je exact de specificaties kunt bekijken waaraan een systeem moet voldoen om Magento te kunnen draaien. We krijgen weleens de vraag of Magento op een shared webhostingserver kan draaien. Op zich is dat mogelijk, alleen je zult merken dat wanneer je veel producten gaat toevoegen aan je online winkel, de performance een stuk minder wordt. Omdat zoekmachines tegenwoordig eisen dat je website / winkel goed en snel bereikbaar is voor je bezoekers kun je beter kiezen voor een VPS. Bij een eigen VPS kun je ook meer technisch instellen mocht dat nodig zijn. Bij bhosted heb je de keuze uit diverse VPS mogelijkheden.

Geschikte Magento VPS mogelijkheden bij bhosted:
Het beste kunt je kiezen voor de VPS 1024 of VPS 2048. Je Magento winkel kan daar prima op draaien.

Waarom een VPS?
VPS staat voor virtual private server en geeft je een eigen privé stukje webhostingruimte op een server met een eigen IP. Op deze manier heb je geen last van anderen wat wel het geval kan zijn op een shared webhosting server. Een VPS is duurder dan shared webhosting, maar je krijgt er dan ook veel voor terug. De performance m.b.t. het draaien van Magento is stabieler en sneller. Je wilt immers toch een winkel die 24/7 bereikbaar is.

Hebben jullie nog tips voor het draaien van Magento?
Magento is een erg fijn winkelsysteem en is krachtiger dan bijvoorbeeld WordPress Woocommerce. Maar om het echt goed op te zetten (indien je niet zo veel kennis hebt van dit CMS) is het raadzaam dit door een Magento expert (webdesigner) te laten doen. Je kunt er ook voor kiezen om een kant-en-klaar thema te gebruiken, je hoeft dan alleen Magento op je server te zetten, de setup af te ronden en het thema te installeren.

Waar kun je goede, kant-en-klare thema’s vinden voor Magento?
1. templatemonster.com
2. themeforest.net
3. magentocommerce.com
4. zign.nl
5. emthemes.com
6. galathemes.com
7. pagayo.com


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*