Australisch internetbedrijf, Twitter, The Huffington Post en The New York Times gehackt

hacking-syrieVannacht vonden er een aantal hacks plaats op diverse websites door een Syrische hackersgroep met de naam The Syrian Electronic Army. Ze braken in bij een Australisch internetbedrijf waar velen hun website en domein hebben gestald. Ook braken ze in bij Twitter, The New York Times en The Huffington Post.

De hackersgroep viel in het verleden al vaker mediabedrijven aan. De groep bestaat uit mensen die gezien worden als tegenstanders van de regering van president Assad. Op Twitter claimde de groep de verantwoordelijkheid voor de hacks.

Contactinformatie en DNS-gegevens aangepast
O.a. de contactinformatie en DNS-gegevens van domeinnamen werden aangepast. Bezoekers werden op de gehackte websites doorgeschakeld naar een door de hackers gekozen domein.

Hack The New York Times
Bezoekers die naar The New York (nytimes.com) Times wilden gaan werden doorgestuurd naar een server van de Syrische hackersgroep. Bij The Huffington Post ondervonden de blogplatforms met een Brits adres problemen.

Hack Twitter
Twitter heeft een bericht doen uitgaan dat de website anderhalf uur slecht bereikbaar was, maar dat er geen informatie is gestolen door de hackers. Wel werd de contactinformatie aangepast van de domeinnaam twitter.com.

Bekijk screenshot


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*