4 Stappen om link building sneller en efficiënter te doen

linkbuildingLink building kan een behoorlijk tijdrovende klus zijn. Je moet dit dus in goede banen leiden wil je het overzicht houden. Dit kan in vier  eenvoudige stappen:

Stap 1. Gerelateerde websites
Als je links gaat zoeken, zorg er dan voor dat je opzoek gaat naar websites die gerelateerd zijn aan jouw website. Heb je bijvoorbeeld een website over bloemen, dan heeft het geen enkele zin om links uit te wisselen met een website die gaat over brood.

Stap 2. Evalueer de websites die je gevonden hebt
Heb je websites gevonden waarmee je graag links zou willen uitwisselen? Kijk dan eerst naar de kwaliteit van de websites. Bieden ze goede content aan? Worden ze hoog gewaardeerd door bezoekers? etc.

Stap 3. Vind de juiste contactinformatie
Alles gecontroleerd? Dan kun je contact gaan zoeken met de eigenaar van de website. Kijk op welke manier de eigenaar gecontacteerd kan worden, bijvoorbeeld per e-mail of telefoon.

Stap 4. Zorg dat je alles goed bijhoudt
Sla alle gegevens op van de websites waarmee je een link uitwisselt. Op welke datum heb je bijvoorbeeld contact gezocht? Met wie heb je gesproken? etc.

Het proces van link building moet je nauwkeurig bijhouden. Op deze manier wordt het niet een grote warboel en weet je exact met wie je linkt. Vergeet niet om zo nu en dan te controleren of de websites naar wie jij linkt ook nog teruglinken. Is dat niet het geval? Haal dan de link van je website af. Er zijn ook nogal wat webmasters die misbruik maken van linken. Ze zetten bijvoorbeeld ineens totaal andere content op hun website en jij hebt dan wel een link naar die site staan. Als dit dan bijvoorbeeld niet gerelateerde of 18+ content is, kan dat schade opleveren voor je website. Hou je links dus goed in de gaten!


1 Reactie op 4 Stappen om link building sneller en efficiënter te doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*