WordPress VPS geen last van anderen en snelle performance

wordpress-speedWordPress kan prima draaien op een shared webhostingserver, maar dan kun je weleens last ondervinden van anderen die op dezelfde server staan als jij. Als een klant bijvoorbeeld een website heeft welke zorgt voor hoge processen op de shared server dan kan jouw website daar onder te lijden hebben. Gedurende de dag kunnen er van die piekprocessen plaatsvinden waardoor je WordPress website trager werkt. Dat is niet goed voor de beleving van je bezoekers en ook niet voor je ranking in bijvoorbeeld Google.

Mocht je meer ‘luxe’ willen hebben en de performance van je WordPress website willen optimaliseren dan is een VPS ideaal. Je hebt bij een VPS geen last van anderen. Een VPS kan helemaal klaargezet worden voor je bij bhosted.

Informatie VPS
VPS staat voor Virtual Private Server. Dit is een technologie waarbij een fysieke server wordt opgesplitst in meerdere virtuele servers. Iedere VPS krijgt zijn eigen RAM, opslag (diskruimte), besturingssysteem, serverload, filesystem en processen toegewezen. Een VPS is dus ook echt private en is onafhankelijk.

De enige storing waar je bij een VPS last van zou kunnen hebben is als er een DDoS aanval gedaan zou worden op de server. Op deze manier wordt het host system zo zwaar belast dat je hier hinder van kunt ondervinden. Mocht het zo zijn dat een bepaalde VPS een hoge load heeft, dan hebben andere VPS’s daar geen last van. En dat is nu juist het grote voordeel in vergelijking tot shared webhosting. Zit er iemand bij je op dezelfde shared webhostingserver met een hoge load, dan ondervind je daar wel last van.

Op internet zijn veel reacties te vinden van mensen die erg tevreden zijn over WordPress i.c.m. virtual private server, het is dus echt aan te raden!

Welke VPS’s heeft bhosted?
Je hebt voor WordPress een Linux VPS nodig. Op deze pagina kun je alle VPS’s vinden die bhosted aanbiedt. Wij raden voor WordPress de VPS 512, 1024 of 2048 aan.

Indien je een lichte WordPress website hebt, dan kun je volstaan met de VPS 512, mocht je een zwaardere website draaien met dit CMS, kijk dan naar de VPS 1024 of 2048, dan weet je zeker dat je website ook in de toekomst (bij meer media en artikelen) soepel blijft draaien. Bespaar nooit op de performance van je website! Performance is veel te belangrijk om te negeren.

Hebben jullie nog een extra tip?
Het is aan te raden om bij oplevering van je VPS het systeem Direct Admin erop klaar te laten zetten. Met dit systeem kun je bijvoorbeeld erg makkelijk al je domeinnamen beheren, maar ook eenvoudig backups maken van je (WordPress) websites. Geen gedoe meer met downloaden en uploaden via FileZilla, maar direct backups maken en restoren inclusief je MySQL database(s)!

Toe aan een snellere WordPress website? Kies dan vandaag nog voor VPS!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*